Checklist | aan de slag met jouw poster
Ga je aan de slag met het maken van een SoSocialSheet voor jouw organisatie? Het is dan handig om vooraf goed na te denken over de verschillende elementen en teksten die je nodig hebt bij het samenstellen van jouw poster. Zet de teksten bijvoorbeeld klaar in een Word-bestand zodat je deze makkelijk kunt knippen en plakken. En maak een mapje waarin je de verschillende logo’s en afbeeldingen plaatst. Dat scheelt straks een hoop tijd!
Deze onderdelen heb je nodig!
1. Bedrijfslogo: Dit is het logo van jouw organisatie. Deze komt prominent bovenaan jouw poster!
2. Bedrijfsprofielfoto: De bedrijfsprofielfoto is bijvoorbeeld jouw logo of een icoontje. De bedrijfsprofielfoto wordt als een klein rond icoontje getoond bij de werkervaring van jouw medewerkers.
3. Profielachtergrondfoto: Je kunt tot maximaal 6 profielachtergrondfoto’s toevoegen op jouw SoSocialSheet. Lees hier alles over de profielachtergrondfoto.
4. Pasfoto: Kies een pasfoto die je op de poster wil tonen.
5. Voorbeeld naam: Kies een naam die je op de poster wil tonen.
6. Headline: Voer 1 tot maximaal 3 verschillende headline’s in. Een headline heeft maximaal 220 tekens en kan emoji’s bevatten. Lees hier meer over de headline.
7. Infotekst: De infotekst op LinkedIn is maximaal 2600 tekens. Het advies is om hiervoor tussen de 750 en 1250 tekens te gebruiken. Je kunt hier een URL in plaatsen. Lees hier meer over de infotekst
8. Keywords: Inspireer en help je team met keywords die relevant zijn voor jouw organisatie. Ze worden op de poster getoond. (Minimaal 6, maximaal 12 stuks). Lees hier meer over keywords.
9. Ervaringtekst: De ervaringstekst kan jouw team gebruiken en toevoegen bij hun werkervaring. Je hebt hiervoor 2.000 tekens maar het is aan te raden om dit te beperken tot één pakkende alinea. Lees hier alles over de ervaringstekst.
10. Ervaring media: Je kunt bij je werkervaring mediafiles toevoegen. Denk aan een linkje naar de website van jouw organisatie of naar de bedrijfsvideo op Youtube. Je kunt tot maximaal 5 mediafiles toevoegen. Lees hier alles over de ervaring media bestanden.
Een media item bestaat uit 3 onderdelen:
- – Omschrijving: Bijvoorbeeld ‘Website’ of ‘Bedrijfsfilm’ of ‘Menukaart’
- – URL (De url waar naar gelinkt moet worden).
- – Ervaring media afbeelding. (Deze wordt als thumbnail / afbeelding getoond op het profiel).